Margriet van Veen - Ondernemersteam Bommelerwaard

'We hebben hier echt prachtig ondernemerschap'

Een half jaar maakt Margriet van Veen nu deel uit van het Ondernemersteam Bommelerwaard. Aan de Zaltbommelse kant ervan ondersteunt ze Kamiel Gulikers, accountmanager bedrijven en adviseur economie, en Ilonka Soons, die zich richt op de binnenstad en daarnaast beleidsadviseur recreatie en toerisme is. Op zoek naar informatie op ondernemersgebied? Bel of mail Margriet!

‘Ondersteunend medewerker, zo heet ze op de site van de gemeente Zaltbommel. ‘Hand-en-spandiensten’ noemt ze het zelf. ‘Kamiel en Ilonka hebben hun handen vol aan hun dagelijkse werkzaamheden, alles wat daarbij komt vang ik voor ze op. Hebben ondernemers vragen over bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, bouwkavels, of bewegwijzering, dan kunnen ze daarvoor bij mij terecht. Maar ik organiseer bijvoorbeeld ook de collegebezoeken aan bedrijven in Zaltbommel, en doe veel regelwerk voor de verschillende KVO-hercertificeringen in de gemeente en voor het Ondernemersontbijt dat voor dit najaar weer op de planning staat.

Het leuke aan dit werk: in mijn vorige functie had ik een puur administratieve baan, zonder klantcontact, ik zat alleen maar achter mijn computer. Nu spreek ik veel meer mensen en heb ik ook afspraken buiten de deur. Is er ergens sprake van leegstand, dan ga ik de situatie ter plekke bekijken, en ik kom ook bij ondernemers. Zo leer ik steeds meer mensen kennen, en zo’n netwerk vind ik belangrijk. Andersom leren ondernemers mij ook kennen en ook dat is goed, want zo weten ze van lieverlee steeds beter voor welke vragen ze bij mij terecht kunnen en hoeven ze daarvoor niet bij Kamiel of Ilonka aan te kloppen. Toen ik bij het Ondernemersteam kwam is Kamiel met mij een rondje door de gemeente gaan rijden. Je rijdt zelf natuurlijk ook wel langs bedrijven, maar vaak weet je niet wat ze daar allemaal doen. Het was heel fijn om daar op die manier een beetje zicht op te krijgen. Wat mij opviel aan De Wildeman is dat het daar goed georganiseerd is, het wordt netjes onderhouden, het is er opgeruimd. Ik vind het echt een mooi bedrijventerrein. Maar de collegebezoeken aan ondernemers, die vind ik misschien nog wel het leukst. Het kijkje achter de schermen. Het enthousiasme van de die ondernemers zelf, de trots op hun bedrijf. Ik kom er echt steeds meer achter: we hebben hier echt prachtig ondernemerschap.’

Terug