Daan Sterk - bestuur Parkmanagement De Wildeman

Waar ik het meest naar uitkijk? Het verbinden van bedrijven’

Sinds kort heeft het bestuur van Parkmanagement De Wildeman er een nieuwe kracht bij. Daan Sterk, voorheen commercieel medewerker bij SMD Groep, gevestigd aan de Heksekamp, neemt stap voor stap de portefeuille Relatiebeheer over van Rimmert van Luyn. Een eerste kennismaking. 

Als veertienjarige deed Daan Sterk al klusjes bij SMD, het transportbedrijf dat ooit door zijn vader werd opgericht en dat sinds 2008 op De Wildeman is gevestigd. Er later ook gaan werken, dat was toen nog niet aan de orde, hij koos eerst voor een eigen richting: Informatica, aan de Avans Hogeschool in Den Bosch, gevolgd door een master Data Science, aan de Jheronimus Academy of Data Science. Maar toen zijn vader hem vroeg om in het bedrijf te stappen om later zijn taken over te nemen, zei hij toch ‘ja’: ‘Door zijn ziekte nam mijn vader stapje voor stapje al wat meer afstand van het bedrijf. Het aanbod accepteren betekende voor mij dat ik de gelegenheid kreeg om nog even samen met hem op te trekken. Ik vond dat ik die mooie en bijzondere kans niet moest laten liggen. Ik heb in die tijd ook veel geleerd. Maart dit jaar overleed mijn vader, en dat was opnieuw aanleiding om een keuze te maken. Sinds kort werk ik als zelfstandige software engineer. Het is allemaal nog heel recent, maar ik vind het heel leuk.

Mijn rol in het bestuur van De Wildeman is eigenlijk heel spontaan ontstaan. Bij SMD hadden we een keer Maaike van der Ven op bezoek, toen nog Accountmanager Bedrijven en Adviseur Bedrijventerreinen bij de gemeente Zaltbommel.  Zij zei dat het bestuur van De Wildeman wel wat versterking kon gebruiken. Toen ben ik in gesprek gegaan met voorzitter Frans van Rijn, die me vertelde over de duurzame filosofie van De Wildeman. Dat sprak me zo aan dat ik ben gestart. Stapsgewijs ben ik de portefeuille Relatiebeheer van Rimmert van Luyn aan het overnemen. Alles moet nog geformaliseerd worden en Rimmert kijkt nu nog over mijn schouder mee, maar ik vind het een erg leuk aandachtsgebied. Waar ik het meest naar uitkijk? Het verbinden van bedrijven. Met name de kleinere, die wat minder in het oog springen. Ik wil ze meer betrekken bij waar we met het bedrijventerrein mee bezig zijn, ze meer op de kaart zetten. We kunnen bijvoorbeeld, het is maar een idee, een soort routekaart maken waarbij de ondernemers van De Wildeman van bedrijf naar bedrijf kunnen gaan om kennis te maken. Juist bij die kleinere ondernemingen heb je vaak met de ondernemers zelf te maken die hun bedrijf ooit hebben opgericht. Hoe mooi is het dan om ze de kans te geven hun enthousiasme voor hun vak te laten zien? Voor zulke projecten wil ik me heel graag inzetten.’

Terug