Corné van Doesburg - GD-iTS Group

Ondernemerschap is voor mij: het grotere plaatje blijven zien’

In Stories lees je de verhalen van ondernemers die op De Wildeman zijn gevestigd en andere betrokken partners. Wat doen ze? Waarom doen ze dat op De Wildeman? En waar komen ze iedere dag hun bed voor uit? 

GD-iTS. De voorletters van oprichter van Gijs van Doesburg van G. van Doesburg Internationaal Transport B.V. zitten er nog in. Al ruim 45 jaar een begrip in de regio, inmiddels ook ver daarbuiten. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf een hoge vlucht genomen door de toevoeging van warehousing en forwarding. Met die uitbreiding kwam er een overkoepelende groep, met een nieuwe naam: GD-iTS Group. Sinds januari van dit jaar is Corné van Doesburg (neef van) er de CEO.

‘In totaal hebben we vier logistieke bedrijven: transport, onze oorsprong, warehousing en forwarding (luchtvracht en zeevracht), en daarnaast is er nog G. van Doesburg Materieel. Aan onze warehousing-tak hebben we dit jaar alleen al vier locaties toegevoegd, Bossekamp 6 hier op De Wildeman, maar ook Culemborg, Vianen en, recent, Veen; dat laatste is overigens vooral omdat de mogelijkheden lokaal beperkt zijn, maar het liefst zouden we hier verder uit willen breiden. Door die enorme groei zijn ook de andere bedrijven gegroeid, net als ons klantenbestand, we werken van Zaltbommel tot, om maar een voorbeeld te noemen, Sjanghai.’

Lokale binding
‘Toen Gijs een stapje terug wilde doen – hij is op de achtergrond nog steeds actief – heeft hij mij benaderd. Ik had geen logistieke ervaring, maar wel internationale, bij grote bedrijven, ik ben dus wel op veel plekken geweest. Natuurlijk hoor je dan weleens ‘Waar begin je aan?’, maar dit bedrijf heeft zo veel potentie. Ik zie het als een ruwe diamant: de laatste vijf jaar is de omzet verdubbeld. Dat is natuurlijk geweldig, maar zo’n snelle groei vraagt ook om interne aanpassingen, bijvoorbeeld op het gebied van hr en automatisering. Daar hebben we al grote stappen gezet.

Zo groot als we zijn, toch is het in het hart een familiebedrijf; mijn vader werkt hier ook, hij is hier ooit als chauffeur begonnen. De lokale binding die daarbij hoort vind ik waardevol, we zijn hier geworteld. Ook is het een geweldige basis om met andere lokale ondernemers samen op te trekken. Denk alleen al aan duurzaamheid en de energietransitie. Met onze vrachtwagens zullen we uiteindelijk over moeten stappen naar elektrisch, maar daar spelen grote capaciteitsproblemen. En neem onze zonnepanelen: de ene keer verbruiken we te veel stroom, de andere keer leveren we te veel terug. Als we dat als ondernemers gezamenlijk oppakken, zoals nu ook gebeurt, dan kunnen we daarin echt wat bereiken.

Ondernemerschap is voor mij: het grotere plaatje blijven zien. Niet leven met de waan van de dag, maar altijd een paar jaar vooruitkijken. Gaat het vandaag wat minder, raak dan niet in paniek, maar houd de blik op waar je heen wilt. Zo probeer ik dat zelf ook te doen.’

Terug