‘Heel interessant om SACHEM Europe een keer van dichtbij gezien te hebben’

Op 11 mei waren de ondernemers van de bij SOBZ aangesloten bedrijventerreinen en De Wildeman uitgenodigd bij SACHEM Europe (Van Voordenpark) voor een bedrijfsbezoek met rondleiding. Interessant en leerzaam, zo klonken de reacties van de compacte groep: ‘Dit bedrijfsbezoek was zeker de moeite waard!’ 

Na de ontvangst gaf Stefan Arts, algemeen directeur en plant director, een korte presentatie over het bedrijf en de geschiedenis ervan. De ‘Chemische Fabriek Zaltbommel’ werd in 1970 opgericht op het huidige terrein dat 11 ha groot is. Bij SACHEM Europe, sinds 2001 onderdeel van een wereldwijd opererend Amerikaans familiebedrijf, werken 75 mensen die de productie 24/7 draaiend houden. Het bedrijf is gespecialiseerd in extreem zuivere, precisie chemische oplossingen. De producten luisteren naar futuristische namen als Catana™, Envure™, Avanta™, ZeoGen™ en Reagens™. Je ziet ze niet, maar het zijn essentiële ingrediënten voor, onder meer, de verzorgingsproducten-, elektronica-, geneesmiddelen- en papierindustrie. Reagens bijvoorbeeld, dat de helft van de productie beslaat, zit in zo’n beetje al het papier dat we gebruiken.

In zijn presentatie benadrukte Stefan: ‘We zijn een Zaltbommels bedrijf, we zitten hier al ruim vijftig jaar. We vinden het dan ook belangrijk om bij de gemeente Zaltbommel en de omgeving betrokken te zijn, en open te zijn over wat we doen.’

Dat open zijn gold ook richting de ondernemers van De Wildeman en SOBZ; na de presentatie kregen zij tijdens een rondleiding van een uur een kijkje achter de schermen. Ze werden gegidst door, naast Stefan, Marco van Beijnhem, Maintenance & Engineering manager, en Wachtchef Coen van den Berg die al ruim dertig jaar bij het bedrijf werkt. Ze kregen veel vragen, de groep was zeer geïnteresseerd. De rondleiding werd afgesloten met een gezellig netwerkmoment. De reacties: heel interessant om SACHEM Europe een keer van dichtbij gezien te hebben en te horen wat voor producten ze maken, dit bedrijfsbezoek was zeker de moeite waard!

Jouw bedrijf ook een keer in de schijnwerpers? Laat het ons weten! Dat kan via een mail naar het secretariaat. Om ook kleinere ondernemers die gelegenheid te bieden organiseren wij na de zomer een Bedrijvencarrousel.