Gemeente Zaltbommel en CDBZ sluiten Deal voor duurzaamheid

Wethouder Willem Posthouwer en CDBZ-voorzitter Zoltan Hunor op het dak van Hitachi Vantara

Op donderdag 10 maart sloot de gemeente Zaltbommel haar 6e Deal voor Duurzaamheid. Dit keer met Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel. 

In de Deal voor duurzaamheid staan de gemeenschappelijke doelen, normen en waarden benoemd en wordt beschreven hoe projecten op het gebied van duurzaamheid samen worden opgepakt en versneld.

Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel (CDBZ) zet zich in voor schone en duurzame bedrijventerreinen. In het verlengde van deze deal wil de gemeente garant staan voor een lening die CDBZ bij de Bank Nederlandse Gemeente (BNG) af wil sluiten voor duurzame energieprojecten. Met de deal voor duurzaamheid spreken de partijen af elkaar te betrekken bij het maken van keuzes en gebruik te maken van elkaars kennis.

De ondertekening van de Deal – door wethouder Willem Posthouwer en CDBZ-voorzitter Zoltan Hunor – vond plaats op het dak van Hitachi Vantara op bedrijventerrein De Wildeman. Wethouder Posthouwer: “Met de ondertekening van de deal door het college onderstrepen we dat we samen aan de lat staan. Samenwerking is de sleutel tot succes in de duurzaamheidsopgave.”

Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel (CDBZ) is de groene paraplu boven de Zaltbommelse bedrijventerreinen De Ooijk, Veilingweg, Van Voordenpark, De Waluwe (samen varend onder de vlag van SOBZ) en De Wildeman. Het doel van de coöperatie is: ervoor zorgen dat de bedrijventerreinen in 2025 energiepositief zijn.