CDBZ ontvangt € 10.000,- van jarige Rabobank

Eind december ontving Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel (CDBZ) een donatie van € 10.000,- van Rabobank Altena-Bommelerwaard om te investeren in de biodiversiteit van de aangesloten bedrijventerreinen.

Omdat de Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat stelde Rabobank Altena-Bommelerwaard een bedrag van € 125.000,- beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de duurzaamheid van het leefgebied. Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel, de gezamenlijke energiecoöperatie van De Wildeman en de SOBZ-bedrijventerreinen, was een van de aanvragers die een donatie mochten ontvangen. Zij kregen een bedrag van € 10.000,- dat zij gaan investeren in de biodiversiteit van de aangesloten bedrijventerreinen in Zaltbommel. 

Zoltan Hunor, voorzitter van CDBZ en SOBZ, is heel blij met de donatie: ‘De vergroening en biodiversiteit van onze bedrijventerreinen maken deel uit van het duurzaamheidspad dat wij hebben uitgestippeld voor alle bedrijventerreinen in Zaltbommel. Er zijn plannen voor een pluktuin/waterland, grotere en kleinere insectenlocaties en de groene inrichting van onder meer reststukken grond. Dit mooie bedrag dat wij van Rabobank Altena-Bommelerwaard hebben mogen ontvangen levert daar een belangrijke bijdrage aan. We zijn er trots op dat de Rabobank, zelf ook een coöperatie, met deze donatie de gedachte achter CDBZ en onze projecten onderschrijft. Co-operatie betekent letterlijk: samenwerken. Alleen samen, met onze ondernemers, met overheidsinstanties, en met andere partijen, kunnen wij blijven werken aan de realisatie van onze ambitie.’