Bouw drijvend zonnepark op de retentievijver is gestart!

Op bedrijventerrein De Wildeman is de bouw van een drijvend zonnepark op de retentievijver van start gegaan. Een project van CDBZ, de gezamenlijke energiecoöperatie van De Wildeman en de SOBZ-bedrijventerreinen. 

Maar liefst 4.545 zonnepanelen komen er op de retentievijver te liggen. Het drijvende zonnepark is een initiatief van Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel (CDBZ), de gezamenlijke energiecoöperatie van De Wildeman en de bedrijventerreinen die bij Stichting Ondernemersfonds  Bedrijventerreinen Zaltbommel (SOBZ) zijn aangesloten. 
 
De besturen van SOBZ en Parkmanagement De Wildeman hebben met de oprichting van CDBZ een ambitieuze belofte neergelegd: in 2030 zijn de betrokken bedrijventerreinen energieneutraal.  
 
Aannemer van het drijvende zonnepark is Solinoor, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en constructie van innovatieve energieoplossingen. 
 
Op het gebouw van Mainfreight, dat op De Wildeman gevestigd is en uitzicht heeft op de retentievijver, staat sinds eind juni een timelapse-camera die de voortgang vastlegt. Het resultaat zullen we te zijner tijd via diverse kanalen delen.
 
Meer informatie is onder andere te vinden op de site van Solinoor