Bezoek van het Kentalis Compas College aan Hitachi Vantara

Sinds kort is Zaltbommel een nieuwe school rijker, het Kentalis Compas College. Deze school wilde haar leerlingen graag kennis laten maken met het bedrijfsleven hier. In dat kader bracht op donderdag 6 april een dertigtal leerlingen een bezoek aan Hitachi Vantara, gevestigd aan de Heksekamp. 

'Het Kentalis Compas College is een middelbare school voor dove en slechthorende kinderen. Vooral dit laatste gaf ons als organisatie extra motivatie om voor deze kinderen een mooie leerzame en vooral indrukwekkende tour te organiseren.

Deze leerlingen zijn met name visueel en praktisch ingesteld en dus hebben we ons gericht op de assemblageruimtes, IT-afdeling, het magazijn en natuurlijk het transport van de systemen naar onze klanten. Om dit alles in goede banen te laten verlopen hebben we de leerlingen opgedeeld in drie groepen en elke groep gekoppeld aan een medewerker van Hitachi Vantara. Elke groep werd begeleid door een tolk en enkele docenten van de school. 

Nadat we onze organisatie onder het genot van iets lekkers aan de leerlingen hadden voorgesteld in ons bedrijfsrestaurant zijn we gestart met de tour. We hebben de groepen allereerst virtueel meegenomen in onze productieomgeving aan de hand van een timelapsevideo van het gehele proces. Na deze video hadden de leerlingen een goed beeld van ons assemblage- en configuratieproces. Er werden veel vragen gesteld! Daarna rouleerden de groepen. Zo hebben ze kennisgemaakt met onze IT-afdeling waar ze zelf een installatie van een besturingssysteem mochten voltooien. In het magazijn hebben we een demonstratie gegeven van de verschillende interne transportmiddelen en tilhulpen die wij gebruiken en hebben ze zelfs een kijkje genomen in de vrachtauto’s van onze vaste vervoerders.

Wij als Hitachi Vantara zijn dankbaar dat wij dit hebben mogen organiseren voor deze leerlingen en hun tolken. We kunnen samen terugkijken op een meer dan geslaagde ochtend!'