Actie Oekraïne Hitachi Vantara - een update vanuit Krakau

Vanuit het shared service center van Hitachi Vantara in Krakau een hartverwarmend bericht over de ontvangst van de goederen die eind april met de eerste truck werden meegestuurd. Medewerkster Anna Kryczka: "Toen we zagen hoe volgeladen de truck was konden we het gewoon niet geloven, wat geweldig! Alle goederen werden snel verdeeld over drie locaties, Pro NGO Foundation, die de goederen naar en over de Oekraïense grens brengt, een dominicanenklooster dat veel vluchtelingen heeft opgevangen en ook mensen in Oekraïne zelf ondersteunt, en Caritas Polska; zij hebben de meubels die werden meegestuurd naar de Caritas-locatie in Grabie gebracht, vlak bij Krakau. 

Dank ook aan transporteur en chauffeur Frank Manders en aan de collega's van Hitachi Vantara die de overvolle truck snel hebben leeggemaakt. Het laat maar weer eens zien dat onze landen weliswaar kilometers van elkaar verwijderd zijn, maar bij zo'n spontane actie om iets goeds te doen voor de wereld meteen de handen ineen kunnen slaan om alles goed te organiseren en coördineren. Dat geeft hoop voor de toekomst. En warmte in het hart." 

Maarten de Groot, sr Operations Manager EDC bij Hitachi Vantara in Zaltbommel: "Ook na deze zending hebben we nog goederen ontvangen. We hebben nu twee grote palletdozen vol en sturen deze op kosten van Hitachi Vantara naar twee verschillende adressen. We willen niet wachten op weer een volle truck, want alles is nú nodig. 

Van het geld dat we op de voor deze actie opengestelde rekening hebben ontvangen hebben we lokaal veel artikelen ingekocht. Daarna hebben we nog enkele donaties ontvangen, van Hitachi-medewerkers en bedrijven hier op De Wildeman. De grootste donatie kwam van ons distributiecentrum in Oklahoma; het bedrag dat medewerkers daar bij elkaar hebben verzameld werd verdubbeld door onze HICAM-fabriek, ook in Oklahoma. In totaal hebben we € 14.327,61 ontvangen. Dit bedrag hebben we aan ons kantoor in Krakau overgemaakt. Van het geld worden artikelen gekocht voor het kinderziekenhuis dat in deze oorlog vernietigd is. Een gebouw is er al, maar het moet nog ingericht worden.

Ook uit het Noodfonds Oekraïne van Rabobank Altena-Bommelerwaard hebben we een mooi bedrag ontvangen. Het is prachtig om te zien wat je kunt bereiken als je de handen ineen slaat."