Actie Oekraïne Hitachi Vantara - een bijdrage uit het Noodfonds Oekraïne van Rabobank Altena-Bommelerwaard

Om initiatieven voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te ondersteunen heeft Rabobank Altena-Bommelerwaard een Noodfonds Oekraïne beschikbaar gesteld. Ook de actie van Hitachi Vantara mocht een bijdrage ontvangen. In hun toelichting schreven zij ons dit: 

'De terreur die de Oekraïense bevolking treft heeft de medewerkers, klanten en leden van Rabobank diep geschokt. “Een kind te zien op de vlucht voor Russische granaten, de warme herinneringen van thuis achterlatend met onbekende bestemming: het is hartverscheurend. Deze oorlog is een schandvlek in onze geschiedenis,” stelt groepsdirectievoorzitter Wiebe Draijer. “We zien de beelden van vluchtelingen, we zien de ontreddering, en voelen machteloosheid. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van dit barbaarse geweld, hun families en het Oekraïense volk.”

Deze invasie is afschuwelijk. We hopen dat regeringsleiders een weg weten te vinden om het geweld te stoppen en stabiliteit op alle fronten terug te brengen in Europa. Het is hartverwarmend om te zien dat over de hele wereld talloze acties zijn opgestart om humanitaire hulp te bieden aan Oekraïne. We kunnen en willen niet toekijken. Vanaf het eerste uur zijn onze lokale banken, collega’s, Rabobank-klanten en leden actief betrokken bij hulpacties die in de lokale netwerken zijn gestart.

De lokale verankering van Rabobank is in deze crisis de basis voor onze steun aan Oekraïeners en Oekraïne: lokale initiatieven ondersteunen we met kennis, netwerken en extra coöperatief dividend.

Zo hoorden we van het initiatief dat Hitachi Vantara samen met andere bedrijven is gestart door hulpmiddelen te vervoeren naar de plaatsen waar ze het meest nodig zijn. Dit initiatief dragen we een warm hart toe en daarom is besloten om een donatie te geven van € 2.500,-. We hopen hiermee bij te kunnen dragen aan deze waardevolle actie en zo hulp te bieden aan de vele mensen die moesten vluchten uit Oekraïne.'