Grootschalige actie Hitachi Vantara voor Oekraïne

Hitachi Vantara heeft een grote actie op touw gezet om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Via hun shared service center in Krakau, Polen, horen ze uit de eerste hand hoe schrijnend de situatie ter plekke is en waar de grootste behoeften liggen. Die goederen brengen ze met eigen vrachtwagens naar Polen toe. Medewerkers, collega-ondernemers en alle andere geïnteresseerden, iedereen is welkom om een bijdrage te leveren!

Ruim 700.000 Oekraïners zijn inmiddels naar Polen gevlucht. Medewerkers van het shared service center van Hitachi Vantara in het Poolse Krakau maken het van dichtbij mee en zien en horen hoe groot het leed is en wat de slachtoffers het meest nodig hebben. Ze helpen waar ze kunnen. Bijvoorbeeld door mensen in huis te nemen.

Voor het in Zaltbommel gevestigde European Distribution Center (EDC) van het bedrijf was dit een van de redenen om de handen ineen te slaan en een grootschalige actie te organiseren en coördineren. Rimmert van Luyn, Vice President Global Supply Chain Group bij Hitachi Vantara: “Van onze mensen in het shared service center horen we hoe schrijnend en pijnlijk de situatie daar is, wat de slachtoffers vooral nodig hebben en hoe belangrijk de hulp is die zij krijgen. Daarom hebben wij besloten zelf ook in actie te komen en, onder andere, hulpgoederen naar Polen te brengen. Door voortdurend met onze mensen daar in contact te staan kunnen we heel gericht steeds datgene verzamelen wat op dat moment het meest nodig is.

Aan onze medewerkers, maar ook onze collega-ondernemers, hun familie en alle andere geïnteresseerden vragen we om die goederen bij ons af te geven. Wij verzamelen en sorteren alles en brengen het dan naar Polen, waar ca. 30 vrijwilligers klaarstaan om de goederen te distribueren. Waar mogelijk proberen we ook de Oekraïense grens over te steken om ook daar hulp te bieden. Het lijstje behoeften zal in de loop der tijd veranderen, via de website van De Wildeman zorgen we dat het voortdurend actueel is. Wie geen spullen heeft of kan inkopen maar wel wil bijdragen kan ook geld overmaken op rekeningnr. NL44 INGB 0758 6142 09, t.a.v. F.A.G. van Rijn. Dan zorgen wij hier, via de groothandel, voor de inkoop. Hoe meer mensen meedoen, hoe grootschaliger we kunnen werken. De logistiek en de coördinatie, daar zorgen wij voor, dat is immers ons dagelijks werk. We zijn alleen maar blij dat wij op die manier een eigen steentje kunnen bijdragen.”